Nöjen

Zakynthos är inte stort men har flera roliga och spännande saker att se och uppleva. Först och främst är det naturen och omgivningarna som imponerar, men det finns även intressanta sevärdheter och massor av roliga aktiviteter att pröva på.

Blå grottorna

På den norra delen av ön, öster om Cape Skinari, ligger Blå grottorna. Naturliga håligheter har skapats genom erosion, och grottorna är kända för vattnets färg längst in i dem. Färgen är djupt himmelsblå, som ser mest iögonfallande på morgonen, när ljuset är som starkast. Du kan nå Blå grottorna genom att hyra en båt eller att åka på en organiserad båttur från t.ex. Agios Nikolaos Port eller Porto Vromi.

Shipwreck (Navagio)

Detta skepp ser du ofta i turistbroschyrer, och det är ett före detta smugglarskepp som fördes iland av vågorna in på stranden i en vacker liten vik 1981. Skeppet ligger på västkusten och nås genom att färdas från Porto Vromi med båt. Det bästa är att ta sig till vraket på morgonen då området senare på dagen blir överfullt med båtar och skepp. För att få en extra vacker utsikt över skeppet ska du ta dig till Agios Gergio Kremnao kloster. I närheten finns ett utsiktsställe där du får en magnifik vy över skeppsvraket.

Barer

Barer och festställen finns det gott om på Zakynthos. Klubbar hittar du massor av i Laganas. Här finns det mycket tonåringar och unga vuxna från hela Europa, som festar loss ordentligt i staden, och det kan bli väldigt livligt. Zakynthos stad har inte ett lika stort utbud av klubbar och barer, men erbjuder istället bra shopping.

Dyka

Zakynthos har mycket klart och rent vatten runt ön, som är rikt på fisk och andra havsdjur. Tyvärr har överfiske bidragit till att det är glesare på sina ställen är förr i tiden, men det är definitivt fortfarande värt att åka på en dyktur. Följ med på en organiserad utflykt med instruktörer och du kan njuta av att dyka i det kristallklara vattnet med färgsprakande färger. Två av de bästa ställena för dykning är ”The Arch” och Keri gorttorna, som ligger vid södra delen av Zakynthos.

Dagsutflykt till Kefalinia

Från Agios Nikolaos kan du ta dig till den kulturella grekiska ön Kefalinia. Det avgår färjor flera gånger dagligen från Agios Nikolaos. Väl på Kefalinia kan du gå med på en av flera olika organiserade guidade turer. Kefalinia har mycket intressant historia och var bland annat omnämnd av Homeros när han beskriver Oduysseus hemö Ithaka.

Dagsutflykt till Olympia

Olympia är hem för de första olympiska spelen som utspelades i Grekland, och enligt legenden är det guden Zeus viktigaste helgedom. Utgrävningar som gjordes 1906-1908 visar att området redan var bebyggt ca 2 000 f.Kr. Det går flera olika organiserade guidade turer med färja från Olympia på fatlandet i Grekland. Från hamnen på fastlandet tar det ca 45 minuter att ta sig till Olympia.