Stränder

Stränder finns det gott om på Zakynthos och många av dem är fantastiskt vackra och iögonfallande. De stränder som ligger omgärdade av klippor ligger mestadels på den västra och norra sidan. Många tycker dock att de vackraste finns i de sydliga delarna. Tur att det finns så många olika varianter att välja på så att det finns något åt alla.

Agios Nikolaos beach

De flesta skulle påstå att detta är den vackraste stranden på Zakynthos. Den ligger på den sydöstra halvön, i närheten av Vassilikos. Här har du kul med alla slags vattensporter och så finns det en stor brittisk strandbar. Du kan komma till Agios Nikolaos beach med gratis transport från Lagans, Kalamaki och Argasi.

Navagio

I en vik skyddad av bergsväggar ligger en av Zakynthos mest kända stränder. Den visas flitigt på vykort med sin kritvita sand och kristallklara blåa vatten. Navagio ligger på den nordvästra delen av ön Zakynthos och nås med utflyktsbåt som du kan boka via en researrangör.

Gerakas

En stor och lång strand där havssköldpaddorna lägger sina ägg. Gerakas ligger långt söderut från Vassilikoshalvön, och därför är en del av stranden avstängd för att inte störa dessa hotade djur. De har tagit skada av turismen och det jobbas hårt att stabilisera deras miljö. Du kan trots det njuta av den trivsamma stranden på de tillåtna delarna.

Dafni

En mycket stillsam strand dit du kommer via en väg som går mellan Argassi och Vassilikos. Här finns ingen trafik och det är mycket tyst och avkopplande. Här finns endast några lokala tavernor och uthyrning av solstolar.

Tsilivi

Här passar det jättebra att ta med sig familjen. Tsilivi är en lång och bred strand som erbjuder massor av aktiviteter. Det finns också en parkering i anslutning och det hyrs ut solstolar och parasoller.