Frågor & Svar

Undrar du något om Zakynthos eller inför din resa dit? Vi hjälper dig med dina frågor! Här publicerar vi de vanligaste frågorna vi fått från våra besökare tillsammans med svar.

Vilka städer är populära att åka till på Zakynthos?
Laganas
Feststaden nummer ett på Zakynthos och är också känt för att vara ett vilt resmål. Staden har flest klubbar och huvudgatan har nästan inget annat än bara festställen. Laganas är populärt för den yngre publiken runt 18-30 och mindre passande för barnfamiljer.

Kalamaki
Är betydligt lugnare än Laganas och passar extra bra för barnfamiljer och de som vill ha en lugn stund. En flera kilometer lång strand gå längs med Kalamaki så havet är aldrig långt borta.

Zakynthos stad
Zakynthos huvudstad som ligger på östkusten. Den har de större butikerna, restaurangerna och flest invånare. Staden har några barer men är förhållandevis lugnt. En färja går ofta från hamnen till Killini på fastlandet.

Vad är egentligen fetaost?
Feta är antagligen den mest välkända grekiska osten. I Sverige säljs den i många olika varianter och finns i nästan alla matbutiker. Osten är gjord på fårmjölk och smaken är salt och syrlig och passar utmärkt med det mesta från det grekiska köket. Grekerna är faktiskt det folk i Europa som äter mest ost per person, vilket beror mycket på just festaosten.

Hur fungerar samtal till Sverige och mobilt surf på ön?
Utbyggnaden av 5G har inte kommit igång på ön än men det finns bra täckning och nät för 4G/LTE, framförallt i sydöst och en stor del av norra delen av Zakytnhos. Man ringer till samma priser som i Sverige och surfar till samma pris och datamängd, om ens abonnemang har EU-surf – vilket de flesta abonnemang har. Men är du osäker vad som ingår i ditt mobilabonnemang kolla då på: https://abonnemang.se/mobilabonnemang/

Hur säkert är det på Zakynthos? Ska man vara uppmärksam på något?
Nej det är ingen större fara. Zakynthos har mycket låg del kriminalitet. Men du ska självklart ha plånboken och handväska säkert i folktäta områden, där ficktjuvar ofta härjar. Annars är Zakynthos överraskande fritt från brott.